de către aadriana pe 15 Mar 2008, 06:43
Scena perfecta de dans.....este relatarea cuiva despre primele lectii de tango, o relatare plină de vitalitate, de prospeţime ce exprima "delirul" in doi in acorduri de Tango .... "Ce stiam eu despre tangoul argentinian? Mai nimic. Venisem la cursul de dans cu doua lucruri: scena de tango din Parfum de femeie (filmul din 1992 al lui Al Pacino pe care, daca nu l-ati vazut, trebuie neaparat sa-l vedeti) si entuziasmul prietenei mele Monica.
Dincolo de ferestre, noaptea....... lectia a început la opt si jumatate seara, dupa o zi întreaga de munca. Am in memorie si acum fetele dansatorilor- unele aratau urme de oboseala dar toti erau atât de prinsi în dans încât nu m-am indoit o clipa ca ar avea gânduri de mers acasa sa lâncezeasca în fata televizorului.
Lectia a inceput cu câtiva pasi, pe care noi, studentii, incercam sa-i imitam, mi-aduc aminte doar cuvintele instructorului : "Faceti ca voi, cum simtiti. Tangoul e un dans liber."
Poate ca trebuia sa ma gandesc mai mult la pasii de tango, dar mi-am adus aminte de scena aceea din Parfum de femeie, când Al Pacino prinde parfumul unei tinere femei pe care o invita apoi la dans. Tango. E atâta duiosie si tristete în scena aceea, amestecata cu atâta pofta înnoita de viata încât eu nu ma pot opri, de câte ori ma gândesc la ea, sa nu le simt pe toate trei. Nu e vorba doar de muzica sau de câtiva pasi bine alesi. Te face sa simti, tangoul.
Tangoul m-a învatat ca daca faci un lucru, trebuie sa-l faci cum trebuie. Sa mergi înainte, cu forta dar nu brutal, lejer dar nu neglijent, usor dar ferm. Instructorul s-a avântat pe parchet, tragând dupa el, cu gesturi sigure dar blânde, o începatoare ca si mine care, prinsa de pasiunea si siguranta cu care dansa el, l-a urmat cu usurinta."
Da, pofta de viata pe care ne-o da muzica...face din fiecare pas in ritm de dans o scena perfecta. Asa ca un batrân veteran orb, care ia câteva guri de viata proaspata cu câtiva pasi de tango... mie mi-ar fi de ajuns doar unul pentru a avea o scena perfecta de dans....
Adriana